Swing og jazz i 2020

Det vil være synd at sige, at 2020 er bigbandenes storhedstid. Nyt og spændende computergeneret musik stiller sig mere og mere i spotlightet, og bag rampelyset står vi et par stykker med en passion for en genre, der ikke får helt den opmærksomhed, som vi selv kunne tænke os. Om det er håndspillet hiphop, country, brit-pop, swing eller noget helt femte, mener jeg er irrelevant for den udfordring, man står overfor som musiker udenfor den populære musikkultur.

Jeg hører til én af dem, der med det yderste af neglene holder fast i swing og jazz. Ironisk nok er jeg født det år, Sinatra døde, men det skal naturligvis ikke være en stopklods. På skuldrene af netop Frank Sinatra, Count Basie, Sammy Davis Jr., Fitzgerald, Armstrong og alle de andre, bevæger jeg mig i et musikfelt, som på den ene side er dødt og på den anden side lever videre som intet andet.

Se hele arbejdsprocessen bag Dancing With The Witches

Jeg skriver musik i en genre, som pop-lytteren ikke vil sige er pop, og jazz-lytteren ikke vil sige er jazz. Lige dér, et sted i det gråt felt sidder jeg med min computer og skriver noder i et program. Jeg synes, det er spændende at udforske, hvad swing og jazz kan i 2020 på den populære scene. Hvordan skriver jeg et omkvæd, der er ørehængende og stadigvæk i swing?

.. og hvad vil jeg så gerne med swing og jazz i 2020?

Med min single Dancing With The Witches har jeg forsøgt netop at ramme en genre, der åbner døren til jazz for den almene radiopop-lytter. Blæsertemaet er catchy og strukturen er til at finde rundt i, så jeg ikke mister den ‘gennemsnitlige lytter’ i farten. Og misforstå mig ikke – den ‘gennemsnitlige lytter’ er ikke lige så uinteressant, som navnet antyder. Tværtimod. Det er dém, der er interessante at udfordre, mener jeg. Den inkarnerede jazz-lytter vil formentlig høre min sang og kritisere den for at være for kedelig, mens de lyttere, der ikke er vant til swing og truthorn, vil spærre øjnene op og i bedste fald have lyst til at høre mere af min musik.

Det er dér, jeg gerne vil hen, med mit bigband-inspireret musik. Hvad enten det er det nye 160 bpm Dancing With The Witches, eller det noget mere tilbagelænede (You Gotta Have) Faith in Me, jeg udgav forrige år, så synes jeg, det er vidunderligt, når folk jeg ved holder sig til Discover Weekly-playlisten på Spotify, sender mig en besked for at rose min musik. Fordi så har jeg da rykket ét eller andet i nogen!

Hvis streamingtjenesten ikke er nok, og du gerne vil høre min musik live, så kontakt mig her.

Leave a Reply