Hvorfor original festmusik?

Det sædvanlige partyband, der kender samtlige toner i Thomas Helmigs, Michael Jacksons og Tøsedrengenes kartotek, er sikkert fristende at booke til din næste fest. Men dét vil jeg gerne udfordre dig lidt på..

original festmusik partyband swing jazz orkester bryllupsmusik

Jovist, et godt partyband kan noget. De får os ud på dansegulvet, de får os til at skråle “COME WITH ME, TAKE MY HAND. FALL IN LOVE WITH..” ja, you get it. Men i mange (ikke alle, men mange) tilfælde mangler ‘the attention to detail’ hos partybands. Og den mangler sjældent, når du lytter til originale kunstnere. Det er vores hjerteblod, musikken. En sang kan have taget et helt år at færdigpudse, teksten er måske blevet læst igennem af 5 andre, melodien er nøje justeret, så den er mest muligt interessant hele vejen igennem. Og selvom den originale (og ukendte) musik sjældent får publikum lige så hurtigt op at stå, så er der garanti for, at glæden smitter så meget, at dine gæster bliver glade i låget.

Jeg er vel på mange måder biased i den diskussion – jeg repræsenterer selv (næsten) udelukkende originalmusik, og selvom jeg nyder at synge en jazz-standard, som Sinatra gjorde det bedst, så vil jeg faktisk helst bidrage med noget nyt til musikscenen. Det er dér, mit hjerte brænder, og det er dér, jeg kan forsikre mit publikum om, at de får hele mig, hvis de hyrer mig til en koncert. Min gejst skinner igennem på scenen på en anden måde, end hvis jeg er tvangsindlagt til at synge Stupid Man. Og tro mig – min gejst smitter i dén grad af på dine gæster. Desværre er sandheden for partybands nok også, at selvom der findes dygtige musikere, der har viet sit liv til festmusikken og er knalddygtige til det, så udgøres partyband-markedet primært af musikere, der har et originalprojekt kørende, og som er mere eller mindre tvunget til at spille festslagere, så de kan betale husleje.

Så når du skal ud og vælge festmusik næste gang, så overvej det originale. Overvej at støtte de nyskabende og de, som lægger sig i selen for dét, de elsker. Ja.. og så overvej selvfølgelig swing, ik. 🙂


Er du interesseret i et tilbud på original swing til din fest? Så kontakt mig her.

2 Comments

Original musik er jo ligeså alsidigt som alle de artister vi kender! Så hvis man er til funky sange eller swing der driver en ud på dansegulvet, pop/rock sange med energi og lyttevenlige toner, man rokker med til, humoristiske tekster eller noget femte – ja så kan man finde en original artist som kan netop det!
Og samtidig levere det med et udtryk og performance der fanger publikum.
Fordi det ikke er de “vanlige” sange vi altid hører, kan artisten ydermere give festen et helt uforglemmeligt præg!

Ja, helt sikkert. Det bliver nemlig unikt, når de originale artister stiller op med noget, gæsterne ikke har oplevet før. Hvad spiller du selv?

Leave a Reply